TOP 10 OKJ KÉPZÉS 2018 >>> Ezekkel a tanfolyamokkal most havi több százezer forintot kereshetsz!

TOP 10 OKJ KÉPZÉS 2018 >>> Ezekkel a tanfolyamokkal most havi több százezer forintot kereshetsz!

Letaszította a trónról az évek óta vezető társadalombiztosítási ügyintéző képzést a bérügyintéző OKJ – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s képzések toplistájából. Az éves felmérés szerint továbbra is a pénzügyi képzések uralják a legnépszerűbbek mezőnyét, de sokan jelentkeztek 2017-ben sportedzőnek és targoncavezetőnek is.

A felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. idei évi összeállításából kiderül, hogy jelentős átrendeződés történt az OKJ-s képzések piacán a korábbi évekhez képest. Bár a listán továbbra is a pénzügyi képzések szerepelnek döntő többségben, a sportedzői OKJ meg tudta tartani a tavalyi ötödik helyét, és a targoncavezetői képzés is feljebb lépett egyet, így a hatodik helyet sikerült megszereznie a Top10-ben. Meglepetés, hogy a 2015-ben még csak bronzérmes bérügyintéző OKJ átvette a vezetést a társadalombiztosítási ügyintéző képzéstől, amely éveken át stabilan vezette a listát.

Így alakult át a ranglista 2016-hoz képest:

A társadalombiztosítási és bérügyintéző képzések vezető szerepét magyarázza, hogy a két képesítés együttes megszerzésére erős igény mutatkozik a piaci szereplők körében, a két munkakör ugyanis már nem válik el élesen egymástól, mint korábban.

OKJ-s Képzések Toplistája

TOP 10 OKJ-s képzés a Perfekt Zrt.-nél (2017)

OKJ-s Képzések ToplistájaTOP 10 OKJ-s képzés a Perfekt Zrt.-nél (2017)
1. Bérügyintéző
2. Társadalombiztosítási ügyintéző
3. Vállalkozási mérlegképes könyvelő
4. Pénzügyi-számviteli ügyintéző
5. Sportedző
6. Targoncavezető
7. Emelőgépkezelő, kivéve targonca
8. Államháztartási mérlegképes könyvelő
9. IFRS mérlegképes könyvelő
10. Adótanácsadó

A vállalkozási mérlegképes könyvelő a megelőző évhez képest előre tudott lépni a negyedikről a harmadik helyre, letaszítva ezzel a pénzügyi-számviteli ügyintézőt a dobogóról, és az államháztartási mérlegképes könyvelő is tudott javítani egyet. Az IFRS könyvelő képzés viszont veszített vonzerejéből, és a 2016-os hatodik helyezéséről egészen a kilencedikig csúszott vissza.

A tavalyi évben ismét megugrott a kereslet az emelőgépkezelői képesítés iránt, így sikerült visszakerülnie a Top10-be, mégpedig hetedik helyezettként. A lista sereghajtója végül a tavalyi nyolcadik adótanácsadó képzés lett.

Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője elmondta, hogy 2017-ben is nagy igény mutatkozott az OKJ-s képzések iránt, különösen a 25 és 44 év közöttiek körében. A legtöbben szakmai előmenetelt, új munkahely megszerzését, vagy magasabb jövedelmet vártak az OKJ-s képzéstől. A Perfekt végzett hallgatóinak körében készített felmérés alapján a jelentkezők 70 százaléka a képzést követő egy éven belül elérte kitűzött céljait. Tóth Réka szerint a nagy érdeklődés oka, hogy ezeket a képzéseket rövid időn belül, rugalmas időbeosztás mellett végezhetjük, és olyan gyakorlati tudást biztosítanak, amelyek a végzés után azonnal hasznosíthatók. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmasak arra is, hogy munka vagy gyereknevelés mellett szerezzük meg azt a plusz tudást és képesítést, amely előrelendítheti karrierünket.

AZ új törvényeknek köszönhetően minden magyar állampolgárnak 2 okj tanfolyam ingyen jár, akkor is ha van már diplomája!

Be the first to comment on "TOP 10 OKJ KÉPZÉS 2018 >>> Ezekkel a tanfolyamokkal most havi több százezer forintot kereshetsz!"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


17 − kettő =

error: Content is protected !!