Vasárnap és Hétfőn megjön a tél: lehűlés jön, akár 10 centi hó, mínusz 10 fok >>>

Vasárnap és Hétfőn megjön a tél: lehűlés jön, plusz 10 centi hó, mínusz 10 fok >>>

Akár 10 centi hó is eshet vasárnap, és hétfőn a jövő hét elején pedig éjszaka akár -12 fok is lehet. Szerdától ismét melegszik a levegő.

“Hidegfront vonult át az ország felett ez okozza a jelenlegi változékony időjárást, még szombaton is ebben lesz részünk. Hajnalban felhős lesz az ég, az északnyugati országrészben

akár még kis mennyiségű ónos eső is eshet”

– mondta az InfoRádióban Török László, az Országos Meteorológia Szolgálat munkatársa, de hozzátette, aztán nyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap is, és nem lesz még nagyon hideg, 1 és 7 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap viszont egy légörvény éri el hazánk térségét, ennek hatására ismét megnövekszik a felhőzet, többfelé várható csapadék, amelynek a zöme hó lesz.

Az ország egyes részein akár 10 centiméter is várható,

elsősorban a hegyvidéki részeken. A főváros térségében is több centiméteres hóréteg lehet.

“Már vasárnap reggel is fagy lesz, de az igazi hideg a jövő hét elején ér el minket, akkor általában -1, -6 fok várható, de lesznek olyan vidékek, ahol a hófelszín és a gyenge éjszakai légmozgás következtében

akár -12 fokra is csökkenhet majd a hőmérséklet.

Nem tart azonban ez sem sokáig, mert a hét közepén már enyhülés várható” – mondta a meteorológus, viszont ami csapadék ebben a hideg időben hullik, az még hó lesz, de már nem lesz nagyobb a mennyisége.

error: Content is protected !!