Visszatér a 20 szálas cigis doboz – Drágul a cigi ára is

Visszatér a 20 szálas cigis doboz – Drágul a cigi ára is

A táblázatból az látszik, hogy év elején lehetett egy átfogóbb áremelési hullám több nagyobb márkánál, illetve most, ezen a héten.

Több mint 10 évvel ezelőtt történt meg a dohányosokkal, hogy a dohánygyárak egy cigivel lehúzták őket és ugyanakkora dobozba elkezdtek 20 helyett csak 19 szál cigarettát tölteni.

Ennek a korszaknak viszont vége, mert egy uniós irányelv szerint idén már nem lehet húsznál kevesebb cigarettát egy dobozba tenni.

A Magyar Idők pénteki számában nyilatkozó Orosz Zoltán, a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének elnöke azt mondta, az irányelv értelmében idén már nem lehet 19 szálas dobozt gyártani, árulni pedig május 20-ig lehet, már ha addig nem fogynak el mindenhonnan a tavalyi készletek. Hogy emiatt emelnek-e majd árat a dohánygyártók, azt Orosz Zoltán nem volt hajlandó elárulni.

A lap viszont azt írja, hogy bár egyesek szerint a plusz egy szál miatt drágulni fog a cigi, mások szerint a 20 szálas doboz visszatérésével elindulhat valamilyen árverseny a dohánygyárak között.

A január 1. óta gyártott dobozokon ugyanis nincs rányomtatva az ár, azt így hetente kétszer is változtathatják a gyártók. Hogy éppen mennyibe kerül egy-egy doboz, azt legbiztosabban a NAV honlapjáról lehet megtudni.

 

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
error: Content is protected !!