Minimálbér, bérminimum, garantált-béremelés 2019: Hamarosan érkezik az elképesztő arányú béremelés >>>

Minimálbér, bérminimum, garantált-béremelés 2019: Hamarosan érkezik az elképesztő arányú béremelés >>>

Osszátok meg …

Döbbenetes bejelentés! Hamarosan érkezik az elképesztő arányú béremelés: 240 ezer forintos bérminimum! Mutatjuk a részletek: Egy megosztással jelezd, ha Te is örülsz a hírnek!

Az országosan kötelező 180 ezer ezer forintos szakmunkás-bérminimumhoz képest, több tízezer forinttal magasabb garantált alapjövedelemhez, akár több mint 240 ezer forinthoz juthatnak a szállodaiparban és a vendéglátásban foglalkoztatott munkavállalók – írja a Magyar Idők.

Így az érvényes bruttó 122 ezer forint szakmunkásalapbér kétszerese körül tervezett jövő évi összeggel orvosolnák a munkaerőhiány problémáját a turizmusban.

A munkaadói oldal tervezett vállalása szerint, úgynevezett garantált bérkiegészítést rögzítenének az ágazati kollektív szerződésben. Hüvely István kiemelte: a jelentős fizetésemelés nem csupán az újonnan érkező szakmunkásokat érintené.

A szakember szerint a jövedelmek kifehérítését célzó béremelés azért is lesz fontos versenyképességi tényező, mert rövid időn belül helyzetbe hozza a tisztességes adófizető cégeket a turizmusban köztudottan széles spektrumú szürkezóna szereplőivel szemben.

Kapcsolódó cikkek  : Béremelés 2019

Ha számodra is hasznos információkat tartalmazott a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
error: Content is protected !!