Óraátállítás: ez is változik

Óraátállítás: ez is változik >>>Mutatjuk:

Hamarosan óraátállítás! Osszátok meg! Köszönjük…

Az Egyesült Államok hétfőtől átállt a nyári időszámításra. Ez azt jelenti, hogy közép-európai időhöz képest a megszokottnál egy órával korábban nyitnak (14 óra 30 perec) és ugyancsak egy órával korábban zárnak (21 óra) a New York-i börzék. Ez az állapot két hétig marad fenn, amíg Magyarország is áttér a nyári időszámításra.

Vegyesen mozogtak a vezető New York-i tőzsdemutatók a pénteki záróértékeikhez képest hétfőn, a kereskedés vége előtt mintegy két órával – írja az MTI.

Közép-európai idő szerint 19 óra körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,44 százalék gyengülést, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,46 százalék erősödést, a részvények szélesebb körét felölelő S&P 500-as mutató pedig 0,03 százalék csökkenést jelzett.

Kereskedők azt mondták, hogy a hétfő estig nem volt komolyabb trendalakító esemény. Így például nem volt makrogazdasági adat sem, ami alapján a befektetők tisztább képet kaphatnának az amerikai gazdaság állapotáról, a befektetők pedig úgymond megemésztették Donald Trump amerikai elnöknek az acél és az alumínium importvámjáról szóló, csütörtökön aláírt rendeletét.

Hétfő estig összességében gyengültek az ipari cégek részvényei és a banki ágazat papírjai, miközben péntekhez képest erősödni tudtak a technológiai szektor részvényei.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 95 cent (1,53 százalék) csökkenéssel, 61,09 dolláron állt.

Hétfőn kora este az eurót 1,2329 dolláron jegyezték a kora reggeli 1,2321 dollár után.

Az arany ára 3 dollárral (0,21 százalékkal) 1321 dollárra csökkent unciánként.

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
error: Content is protected !!