Otthon melege program 2018/2019 – Rengeteg pénzt adnak nyílászáró cserére, hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre!

Otthon meleg program 2018/2019 – Rengeteg pénzt adnak nyílászáró cserére, hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre!

Júliustól rengeteg pénzt adnak nyílászáró cserére, hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre! – itt vannak a konkrét összegek!

A legfontosabb tudnivalók a pályázatról >>

A támogatás igénylésének feltétele, hogy magyarországi lakóhellyel rendelkezzünk. (Egy épületre pedig csak egy pályázat fogadható el!)

Mennyi pénzt kaphatunk>>
A támogatás az elszámolható költségek 40-55 százalékára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően. Az igényelhető maximális összeg 2,5 millió forint.

1, A maximális összeg (55 százalék) akkor kérhető, ha hőszigeteléssel együtt más energiahatékonysági fejlesztést is bevállalunk, emellett pedig kiépítünk legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert.

2, 50 százalék – maximum 2 millió forintot akkor kaphatunk, hőszigetelést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építünk ki.

3, 45 százalék – maximum 1,5 millió forint jár akkor, ha energiahatékonysági fejlesztés és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építünk ki.

4, 40 százalék – maximum 1 millió 250 ezer forint akkor jár, ha csak egy típusú fejlesztést valósítunk meg.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke miniszteri döntéssel kerül meghatározásra.

További hasznos információk
>>>

A támogatást kizárólag 1996 előtt épült, és 1995. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező egylakásos, legfeljebb 135 négyzetméter fűtött alapterülettel rendelkező és a pályázó tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak felújítására lehet igénybe venni.

Ki nem kaphatja meg a támogatást >>>
Nem kaphat támogatást, akinek lejárt esedékességű, 60 napot meghaladó adó-vagy adók módjára behajtható köztartozása van (kivéve, ha az adóhatóság számára fizetési halasztást, vagy részletfizetést engedélyezett).

Mikortól pályázható >>>>
A támogatási kérelmeket 2017. július 1-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig a pályázati portálon keresztül, elektronikusan kell benyújtani, ehhez pedig ügyfélkapus regisztráció is szükséges.

A kivitelezéskor kizárólag megfelelőségi igazolással rendelkező anyagokat, termékeket lehet felhasználni.
A támogatást minden esetben a kedvezményezettnek folyósítják, utólagos finanszírozással, a teljes bekerülési költség kifizetésének igazolását követően.

A kivitelezési munkálatok támogatható munkadíja a támogatás szempontjából elismerhető anyagköltség 60 százalékánál nem lehet több.

A nyílászáró cseréjére vonatkozó elszámolható költségek nem haladhatják meg a nettó 60 ezer forint/négyzetméter fajlagos költséget.

Több költség is van, ami nem számolható el, ide tartozik például: a saját kivitelezésű munka és az energia-megtakarítást nem eredményező felújítási munkálatok költségei.

Kapcsolódó cikkek:

Otthon melege 2018

Otthon melege program 2018

 

9 Comments on "Otthon melege program 2018/2019 – Rengeteg pénzt adnak nyílászáró cserére, hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre!"

 1. páter sándorné | 2017-02-12 at 11:10 | Válasz

  szeretnék érdeklödni hogy az ojanak adnak-e othon melegére ha a gáz csonk bent van az udvarban és szeretném bekötetni a fatüzelésü kályhát lecserélném az ajto ablak nyilászárokra visza nem térintö állami segitséget a miházunk 1986ban épült szoval régiház ha igen akor hol és miszükséges a pályázathoz mi állando lakhelyünk ez kérem tájékoztasanak ezen az emélcimen, köszönöm várom válaszát

  • Érdeklődni szeretnék, hogy akkor is benyújtható-e a pályázat, ha a háznak több tulajdonosa van, az apai rész öröklése miatt? (50 % saját nevemen, 25-25% a gyerekek nevén van)

 2. Forgács Imréné | 2017-02-14 at 14:08 | Válasz

  Érdeklődöm hogy régen épült társasházban lévő lakáshoz lesz e lehetőség ajtók ablakok, valamint konvektorok cseréjéhez támogatást kapni. Egyénileg cserélni, a társasház lakói közül nem mindenki venné igénybe. köszönettel Forgács Imréné

 3. Nö Mészáros Lászlóné | 2017-02-14 at 20:50 | Válasz

  Érdeklődni szeretnék társasházba lakom és ablakaim és ajtóm korszerűsítésére lehet-e kérni a vissza nem térítendő támogatást csak saját részmre Köszönöm:

  • Kemény Judit Mária | 2017-02-16 at 12:23 | Válasz

   Négylakásos lakóközösségben lakom. Ablak korszerűsítésre,szigetelés, ill. thermo üvegre csere, kérnék vissza nem térítendő támogatást. Lehet e pályázni és mikortól ?
   Köszönöm

 4. Szabó Regina | 2017-02-15 at 13:25 | Válasz

  Megfelel-e a pályázati feltételeknek nyílászárók cseréje esetén, amennyiben az érintett önálló családi ház külön helyrajzi számmal rendelkezik, de közös udvaron helyezkedik el, amin található még két másik épület külön-külön helyrajzi számmal?

 5. Tamási Imre | 2017-03-02 at 20:45 | Válasz

  A 60-as években épült vegyes falú ( részben vályog, részben tégla)
  építésű házban lakom. Palatetős a ház, ezt szeretném lecserélni valami korszerűbb tetőfedő anyagra. van-e erre pályázati lehetőségem?

 6. Horváth Gyula | 2017-08-18 at 15:05 | Válasz

  A kérdésem, hogy ha nagyobb alapterületű a ház 220 négyzetméter, vidéki falusi tégla ház, akkor egyáltalán nem lehet pályázni vagy csak az igényelhető összeg lesz a 130 négyzetméternek meg felelő összeg.
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Horváth Gyula

 7. Schmidt Anna | 2018-04-15 at 13:14 | Válasz

  Üdvözlöm! Schmidt Anna 2018 04 15 Házunk 1966-ban épült sátortetös fazon. A gázt bevezeték 1974-ben a régí rendszere kötötték.Ebböl adodoan a fütés rendszerünk igen elavult.A ház alapterülete 90nm. Megfelelek a pályázat feltételének? Kivitelezőt tudnak ajánlani

Leave a comment

Your email address will not be published.


*