Otthon melege program 2018/2019 – Rengeteg pénzt adnak nyílászáró cserére, hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre!

Otthon meleg program 2018/2019 – Rengeteg pénzt adnak nyílászáró cserére, hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre!

Júliustól rengeteg pénzt adnak nyílászáró cserére, hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre! – itt vannak a konkrét összegek!

A legfontosabb tudnivalók a pályázatról >>

A támogatás igénylésének feltétele, hogy magyarországi lakóhellyel rendelkezzünk. (Egy épületre pedig csak egy pályázat fogadható el!)

Mennyi pénzt kaphatunk>>
A támogatás az elszámolható költségek 40-55 százalékára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően. Az igényelhető maximális összeg 2,5 millió forint.

1, A maximális összeg (55 százalék) akkor kérhető, ha hőszigeteléssel együtt más energiahatékonysági fejlesztést is bevállalunk, emellett pedig kiépítünk legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert.

2, 50 százalék – maximum 2 millió forintot akkor kaphatunk, hőszigetelést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építünk ki.

3, 45 százalék – maximum 1,5 millió forint jár akkor, ha energiahatékonysági fejlesztés és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építünk ki.

4, 40 százalék – maximum 1 millió 250 ezer forint akkor jár, ha csak egy típusú fejlesztést valósítunk meg.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke miniszteri döntéssel kerül meghatározásra.

További hasznos információk
>>>

A támogatást kizárólag 1996 előtt épült, és 1995. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező egylakásos, legfeljebb 135 négyzetméter fűtött alapterülettel rendelkező és a pályázó tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak felújítására lehet igénybe venni.

Ki nem kaphatja meg a támogatást >>>
Nem kaphat támogatást, akinek lejárt esedékességű, 60 napot meghaladó adó-vagy adók módjára behajtható köztartozása van (kivéve, ha az adóhatóság számára fizetési halasztást, vagy részletfizetést engedélyezett).

Mikortól pályázható >>>>
A támogatási kérelmeket 2017. július 1-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig a pályázati portálon keresztül, elektronikusan kell benyújtani, ehhez pedig ügyfélkapus regisztráció is szükséges.

A kivitelezéskor kizárólag megfelelőségi igazolással rendelkező anyagokat, termékeket lehet felhasználni.
A támogatást minden esetben a kedvezményezettnek folyósítják, utólagos finanszírozással, a teljes bekerülési költség kifizetésének igazolását követően.

A kivitelezési munkálatok támogatható munkadíja a támogatás szempontjából elismerhető anyagköltség 60 százalékánál nem lehet több.

A nyílászáró cseréjére vonatkozó elszámolható költségek nem haladhatják meg a nettó 60 ezer forint/négyzetméter fajlagos költséget.

Több költség is van, ami nem számolható el, ide tartozik például: a saját kivitelezésű munka és az energia-megtakarítást nem eredményező felújítási munkálatok költségei.

Kapcsolódó cikkek:

Otthon melege 2018

Otthon melege program 2018

 

error: Content is protected !!