Augusztus 27-én jön a csp!!! Kétszer kapunk családi pótlékot, segélyt és ellátásokat, nem dupla ellátás csak az iskolakezdés miatt előbb jön a Szeptemberi!

Osszátok meg mert fontos friss hír érkezett >>> Kétszer kapunk családi pótlékot, segélyt és ellátásokat, nem dupla ellátás csak az iskolakezdés miatt előbb jön a Szeptemberi!

A szeptemberi tanévkezdésre való tekintettel előrébb hozzák az alanyi jogon járó családtámogatási ellátások kifizetését – jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin elmondta, hogy a szeptemberben esedékes családi pótlék, gyes, gyermeknevelési támogatás augusztus végén mindenkinek a számláján lesz, vagy postai értesítőt kap róla. Előbb jön a családi pótlék - dupla pénz 2017

A tanévkezdés könnyebb lesz a családok számára idén, mint korábban volt – közölte Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár szerdán, budapesti sajtótájékoztatón. Palkovics László oktatási államtitkár jelezte: a szeptemberi iskolakezdés feltételei adottak, minden esetleges akadály elhárult. A nemzeti tanévnyitó Érden lesz.

 

Csaknem 3500 iskolába már kiszállították a tankönyveket, 720 iskola van még hátra. Összesen 12 millió tankönyvet csomagoltak be, ezek mintegy 10 milliárdos értéket képviselnek. Az általános iskolák 1-4. évfolyamán ingyenesek a tankönyvek, a diákok 67 százaléka térítésmentesen kapja meg a kiadványokat – közölte.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár jelezte: még várhatóan ezen a héten előre hozottan kiutalják a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyet), ezzel augusztusban kéthavi családtámogatást kapnak a családok, ami három gyermek esetén akár hetvenezer forintos pluszt is jelenthet.

Augusztus után október

Az államtitkár hozzátette: a kifizetések előrehozásával a szeptemberi óvoda- és iskolakezdést kívánják ily módon is megkönnyíteni. Jelezte, a következő kifizetés időpontja a normál menetrend szerint, októberben lesz.

Önmagában nem oldja meg

Mint mondta, ez önmagában nem oldja meg a tanévkezdés minden problémáját és nehézségét, ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a családok anyagi terheinek csökkentését célozza a kormány több intézkedése is.

Mindenki ossza be a pénzét, mert utána két hónapig nem kapunk semmit sem!

↓↓↓ Oszd meg vagy Nyomj egy Lájkot – Köszi ↓↓↓

error: Content is protected !!