Annyi a beteg, hogy covid osztályt kellett nyitni!

Annyi a beteg, hogy covid osztályt kellett nyitni!

Annyi a beteg, hogy covid osztályt kellett nyitni! Külön osztályt kaptak a koronavírusos megbetegedések számának növekedése miatt Covid-pozitív betegek, valamint látogatási tilalmat rendelnek el győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban.

A kórház közleménye szerint a Covid–19 okozta megbetegedések számának emelkedése miatt 2023. 10. 27-től határozatlan időre látogatási korlátozást vezet be az intézmény – olvasható a győri Petz Aladár Kórház honlapján. Más intézkedésekre is felhívják a figyelmet:

    • a Covid-pozitív betegek ellátására külön osztályt nyitottak, ahol látogatási tilalmat vezetnek be;
    • a többi fekvőbeteg-ellátó osztályon a Covid-fertőzések terjedésének megelőzése érdekében a látogatási időtartamot a 14.00–15.30-as idősávban 30 percre korlátozták. Egy páciens legfeljebb két látogatót fogadhat naponta, tehát vagy egy látogató tartózkodhat bent fél órát, vagy 2 látogató 15-15 percet.

SPAR: Eltűnik a polcokról a tálcás darálthús! >>
A látogatási korlátozások ellenére a törvényben meghatározottak szerint továbbra is folyamatos a kapcsolattartás lehetősége a betegek és a hozzátartozók között – írják.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb közlése szerint az elmúlt héten a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagértéke – emelkedett koncentráció mellett – továbbra is stagnál. A helyszínek döntő többségét stagnáló tendencia jellemzi. Emelkedés Tatabányán, míg csökkenés Debrecenben tapasztalható. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja Nyíregyházán és Pécsett a magas, a többi mintavételi helyen pedig az emelkedett tartományba esik.