CSALÁDOK FIGYELEM! VÁLTOZÁS A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL ÉS A TÁPPÉNZNÉL! MUTATJUK MIRE SZÁMÍTSATOK!

FRISS HÍR >>> CSALÁDOK FIGYELEM! VÁLTOZÁS A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL ÉS A TÁPPÉNZNÉL! MUTATJUK MIRE SZÁMÍTSATOK!

Komoly káoszra lehet számítani a  táppénzeknél és  a családi pótléknál is, ami rengeteg családot fog érinteni!

Valószínűleg sokan értesültek már róla, hogy 2017 Januártól a családtámogatási ellátások utalását, így a  családi pótlékot, a GYEST, A GYETET is átvette a Nyugdíjfolyósító…illetve már ez sem pontos megállapítás. De ez még nem minden, az átalakulások nem csupán a családi pótlék kifizetését, utalását és a  táppénzt befolyásolja, más változásról is tudni kell, ami ezeket az ellátásokat érinti! A változások egyik alapköve, hogy az OEP konkrétan –  megszűnt és év elejétől Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) néven működik, mely szervezet bizonyos feladatokban az OEP utódjaként működik!

Káosz várható a családtámogatási és egészségbiztosítási ellátások igénylésénél. Az ONYF vagyis az Országos Nyugdíjfolyósító a családtámogatási ellátások (anyasági támogatás, családi pótlék, GYES, GYET) és fogyatékossági támogatás folyósítását átvette a fővárosi és megyei kormányhivataloktól! Ez először a februári családi pótlék utalásnál lépett életbe, sokaknak fel is tűnt a változás, de valószínűleg vannak páran akik nem figyeltek fel rá! Sajnos az átállás miatt sokan késve kaptak családi pótlékot februárban…nos nekik biztosan feltűnt!

FONTOS VÁLTOZÁS ÉS EDDIG ERRŐL NEM SZÓLT SENKI! IGÉNYLÉS ESETÉN az illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal családtámogatási feladatkörben eljáró, megyeszékhely szerinti járási hivatalához kell benyújtani a kérelmet!
FONTOS VÁLTOZÁS TÁPPÉNZ IGÉNYLÉSNÉL >>ha  nem működik társadalombiztosítási kifizetőhely a munkáltatójánál, akkor az igényét a megyeszékhelyen működő járási hivatal fogja elbírálni, de a Kormányhivatal fogja folyósítani.
Sajnos  a átszervezés miatti garantált káosz miatt valószínűleg jelentősen meg fognak nőni az ügyintézési idők ezeknél az ellátásoknál.
error: Content is protected !!