Hétvégén útnak indul? – Akkor ezt olvassa el feltétlen

Hétvégén útnak indul? – Akkor ezt olvassa el feltétlen

A hőségriasztás miatt felfüggesztik a hétvégi kamionstopot, így ha hétvégén útnak indul, ne csodálkozzon, hogy a kamionok is közlekedni fognak. Vigyázzanak magukra!

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2018. augusztus 4-én és 5-én korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

A kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig tartana a most következő hétvégén. A jelenleg érvényben levő 2. fokozatú hőségriasztást azonban 2018. augusztus 5-én éjfélig meghosszabbították. A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével a hasonló veszélyhelyzetekben átmenetileg felfüggesztheti.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk.  A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

Be the first to comment on "Hétvégén útnak indul? – Akkor ezt olvassa el feltétlen"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!