SZENZÁCIÓ! SOKKAL TÖBB AJÁNDÉK PÉNZT AD AZ ÁLLAM HASZNÁLT LAKÁSRA >>

SZENZÁCIÓ! SOKKAL TÖBB AJÁNDÉK PÉNZT AD AZ ÁLLAM HASZNÁLT LAKÁSRA >>

Ez lehet a nagy dobás a CSOK-ban! Lázár: ősszel bővíthetik a használt lakásra felvehető CSOK-ot!
Az elmúlt másfél évben már 50 ezer családot tudtunk támogatni a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) keretében, ennek látszanak az eredményei és az igények.

Lázár szerint ma Magyarországon 150-200 ezer olyan lakás van, melyek lakhatók, de üresen állnak, ezért ősszel meg kell vizsgálni, hogyan lehet növelni a támogatást a használt lakások esetében.CSOK elvileg most is igénybe vehető használt lakásra, de korlátozottabb módon, mint új lakásra. Lázár valószínűleg arra utalhatott, hogy a kormány fontolgatja a használt lakások esetében is a CSOK igénybe vételének könnyítését, feltételeinek vonzóbbá tételét.

CSOK összege:
A lakás hasznos alapterületének kiszámításánál az igénylővel közös háztartásban élő és vállalt valamennyi gyermeket figyelembe kell venni, ideértve azon gyermekeket is, akik után az egyéb lakáscélú állami támogatásokról szóló jogszabályok szerint vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást vagy ezt megelőlegező kölcsönt már igénybe vettek.

Ha a feltételeknek megfelelő igénylő a CSOK kérelem benyújtását megelőzően a meglévő vagy vállalt gyermekére tekintettel e rendelet vagy az egyéb lakáscélú állami támogatásokról szóló jogszabályok szerint vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást vagy ezt megelőlegező kölcsönt vett igénybe, a háztartásában nevelt gyermeke után folyósított támogatással csökkentett támogatási összeg igényelhető.

error: Content is protected !!