Minden család támogatást kap augusztusban az iskolakezdéshez! 20-30 ezer forint közötti összeg lesz!

OSSZÁTOK MEG >>> EZEK A CSALÁDOK KAPNAK PÉNZT! CSALÁDOK FIGYELEM! MINDEN CSALÁD TÁMOGATÁST KAP AUGUSZTUSBAN AZ ISKOLAKEZDÉSHEZ! 20-30 EZER FORINT KÖZÖTTI ÖSSZEG LESZ!

A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyveket a következő tanévtől, a kormány döntése értelmében a tankönyvek ingyenességét a 9. évfolyamig kiterjesztik – jelentette be az oktatási államtitkár vasárnap Budapesten.

Palkovics László a sajtótájékoztatón felidézte: 2011-ben tűzték célul, hogy 2013-tól éves felmenő rendszerben ingyenessé teszik a tankönyveket az általános iskola 1-8. osztályos tanulói számára. Ezt egészítik ki most a középiskola első évfolyamával. Értékelése szerint ez a “legdrágább” évfolyam a családok számára, mivel több olyan könyvet is megvásárolnak ilyenkor a diákoknak, amelyeket a későbbiekben még több évig használnak.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a családoknak minél kisebb terhet jelentsen a gyermekek iskoláztatása, különösen az iskolakezdés.

Eddig csak nekik járt az ingyenes tankönyv >>>>1-5 évfolyamokig ingyen kapták a diákok a tankönyvet eddig is! (Miden évben egy évfolyammal több kap ingyenes tankönyvet)

NORMATÍV KEDVEZMÉNYRE JOGOSULT AZ A TANULÓ, AKI:

tartósan beteg,
a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd,
három vagy több kiskorú, illetve eltartott gyermeket nevelő családban él,
nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult,
rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, vagy
a gyermekvédelmi gondoskodás keretében nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesül.

A fenti felsorolás a)-d) pontjában felsorolt jogosultak tekintetében az 1998. évi LXXXIV. törvény II. fejezetében meghatározottak szerint, míg abban a kérdésben, hogy kit kell sajátos nevelési igényű tanulónak teninteni a 2011. évi CXC. törvény 47. §-an foglaltakat kell figyelembe venni.

error: Content is protected !!